Sajtó

Alkotmányjog új köntösben – újra startol az ABSZI(M)

Mandiner
Cikk
Idén harmadszor írták ki az Országos Alkotmánybírósági Szimulációs Versenyt, ami az Alkotmánybíróság, az Igazságügyi Minisztérium és a Mathias Corvinus Collegium Jogi Iskolájának közös, innovatív projektje. A folyamatos megújulásról, lehetőségekről és klasszikus jogágak fontosságáról a projekt szervezőivel beszélgettünk.

Ab§zi – Országos Alkotmánybírósági Szimulációs Verseny

Jurátus
Cikk
Az Ab§zi első alkalommal került megrendezésre a Mathias Corvinus Collegium és az Alkotmánybíróság közös szervezésében. Ez egy három fordulóból álló verseny, mely során az ország bármelyik jogi egyeteméről érkező hallgató megmérettetheti magát.

A verseny, ahol Sulyok Tamással is együtt lehet vacsorázni – Interjú az ABSZI diákszervezőivel

Arsboni
Cikk
Idén már harmadik alkalommal szervezi meg az MCC ABSZI elnevezésű alkotmányjogi szimulációs versenyét. A projekt két diákszervezőjével, Dobó Sára Borbálával és Andrikó Imrével beszélgettünk a verseny lebonyolításáról, kihívásairól és arról, hogy miért éri meg igazán jelentkezni a megmérettetésre.

Idén negyedszer indul a szimulációs verseny, amely által az AB elnöki stábjába lehet kerülni

Mandiner
Cikk
Az Alkotmánybíróság, a Mathias Corvinus Collegium (MCC) és a Magyar Jogász Egylet vetélkedőjének győztese páratlan lehetőségben részesülhet. A verseny kapcsán a főszervezőkkel, a Mathias Corvinus Collegium hallgatóival, Bojtor Bogátával és Andrikó Imrével beszélgettünk.